Monday, October 03, 2005

 

Art. 172 - Universidades

ARTICLE 172. UNIVERSITATS
  1. Correspon a la Generalitat, en matèria d’ensenyament universitari, sens perjudici de l’autonomia universitària, la competència exclusiva sobre:
  2. a) La programació i la coordinació del sistema universitari català.
    b) La creació d’universitats públiques i l’autorització de les privades.
    c) El règim jurídic de l’organització i el funcionament de les universitats públiques, incloent-hi els òrgans de govern i representació, i l’aprovació dels estatuts de les universitats públiques i de les normes d’organització i funcionament de les universitats privades.
    d) La coordinació dels procediments d’accés a les universitats.
    e) El marc jurídic dels títols propis de les universitats, d’acord amb el principi d’autonomia universitària.
    f) El finançament de les universitats i, si escau, la regulació i la gestió dels fons estatals en matèria d’ensenyament universitari.
    g) La regulació i la gestió de les beques i dels ajuts a la formació universitària i, si escau, la regulació i la gestió dels fons estatals en aquesta matèria.
    h) El règim retributiu del personal docent i investigador contractat de les universitats i l’establiment de les retribucions addicionals del personal docent funcionari.
  3. Correspon a la Generalitat, en matèria d’ensenyament universitari, sens perjudici de l’autonomia universitària, la competència compartida sobre tot allò a què no fa referència l’apartat 1, que inclou en tot cas:
  4. a) La regulació dels requisits per a la creació i el reconeixement d’universitats i centres universitaris i l’adscripció d’aquests centres a les universitats, i també la creació i la supressió d’universitats públiques i el reconeixement i la revocació de les universitats privades que acompleixin majoritàriament llur activitat a Catalunya.
    b) L’adscripció i la desadscripció de centres docents públics o privats per a impartir títols universitaris oficials i la creació, la modificació i la supressió de centres universitaris en universitats públiques, i també el reconeixement d’aquests centres en universitats privades i la implantació i la supressió d’ensenyaments.
    c) La regulació del règim d’accés a les universitats.
    d) La regulació dels plans d’estudis d’acord amb els principis i les regles que estableix la legislació estatal.
    e) La regulació del règim del professorat docent i investigador contractat i funcionari.
    f) L’avaluació i la garantia de la qualitat i de l’excel·lència de l’ensenyament universitari, i també del personal docent i investigador.
  5. La competència executiva sobre l’homologació i l’expedició dels títols universitaris oficials.
ARTÍCULO 172. UNIVERSIDADES
  1. Corresponde a la Generalidad, en materia de enseñanza universitaria, sin perjuicio de la autonomía universitaria, la competencia exclusiva sobre:
  2. a) La programación y la coordinación del sistema universitario catalán.
    b) La creación de universidades públicas y la autorización de las privadas.
    c) El régimen jurídico de la organización y el funcionamiento de las universidades públicas, incluyendo los órganos de gobierno y representación, y la aprobación de los estatutos de las universidades públicas y de las normas de organización y funcionamiento de las universidades privadas.
    d) La coordinación de los procedimientos de acceso a las universidades.
    e) El marco jurídico de los títulos propios de las universidades, de acuerdo con el principio de autonomía universitaria.
    f) La financiación de las universidades y, si procede, la regulación y la gestión de los fondos estatales en materia de enseñanza universitaria.
    g) La regulación y la gestión de las becas y de las ayudas a la formación universitaria y, si procede, la regulación y la gestión de los fondos estatales en esta materia.
    h) El régimen retributivo del personal docente e investigador contratado de las universidades y el establecimiento de las retribuciones adicionales del personal docente funcionario.
  3. Corresponde a la Generalidad, en materia de enseñanza universitaria, sin perjuicio de la autonomía universitaria, la competencia compartida sobre todo aquello a que no hace referencia el apartado 1, que incluye en todo caso:
  4. a) La regulación de los requisitos para la creación y el reconocimiento de universidades y centros universitarios y la adscripción de estos centros a las universidades, así como la creación y la supresión de universidades públicas y el reconocimiento y la revocación de las universidades privadas que realizan mayoritariamente su actividad en Cataluña.
    b) La adscripción y la desadscripción de centros docentes públicos o privados para impartir títulos universitarios oficiales y la creación, la modificación y la supresión de centros universitarios en universidades públicas, así como el reconocimiento de estos centros en universidades privadas y la implantación y la supresión de enseñanzas.
    c) La regulación del régimen de acceso a las universidades.
    d) La regulación de los planes de estudios de acuerdo con los principios y las reglas que establece la legislación estatal.
    e) La regulación del régimen del profesorado docente e investigador contratado y funcionario.
    f) La evaluación y la garantía de la calidad y de la excelencia de la enseñanza universitaria, así como del personal docente e investigador.
  5. La competencia ejecutiva sobre la homologación y la expedición de los títulos universitarios oficiales.

Comments:

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?