Monday, October 03, 2005

 

Art. 160 - Régimen Local

ARTICLE 160. RÈGIM LOCAL
  1. Correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de règim local, que inclou en tot cas:
  2. a) Les relacions entre les institucions de la Generalitat i els ens locals, i també les tècniques d’organització i de relació per a la cooperació i la col·laboració entre els ens locals i entre aquests i l’Administració de la Generalitat, incloent-hi les diverses formes associatives, de mancomunació, convencionals i consorcials.
    b) La determinació de les competències i de les potestats pròpies dels municipis i dels altres ens locals, en els àmbits especificats per l’article 84.
    c) El règim dels béns de domini públic, comunals i patrimonials i les modalitats de prestació dels serveis públics.
    d) La determinació dels òrgans de govern dels ens locals establerts per aquest Estatut, i altres òrgans complementaris, el funcionament i el règim d’adopció d’acords de tots aquests òrgans, de les relacions entre ells i d’un estatut especial per als càrrecs locals electes, respectant el principi d’autonomia local.
    e) El règim dels òrgans complementaris de l’organització dels ens locals.
    f) El procediment d’elaboració i aprovació de les normes locals.
  3. Correspon a la Generalitat la competència compartida, en tot allò no establert per l’apartat 1, que inclou, en tot cas, la determinació, en el marc dels principis i els objectius que fixi l’Estat, de les funcions públiques d’existència necessària en tots els ens locals de Catalunya.
  4. Corresponen a la Generalitat la competència compartida en matèria de règim electoral dels municipis per sufragi universal directe i la competència exclusiva en matèria de règim electoral per sufragi indirecte amb relació als altres ens locals.
ARTÍCULO 160. RÉGIMEN LOCAL
  1. Corresponde a la Generalidad la competencia exclusiva en materia de régimen local, que incluye en todo caso:
  2. a) Las relaciones entre las instituciones de la Generalidad y los entes locales, así como las técnicas de organización y de relación para la cooperación y la colaboración entre los entes locales y entre estos y la Administración de la Generalidad, incluyendo las distintas formas asociativas, de mancomunación, convencionales y consorciales.
    b) La determinación de las competencias y de las potestades propias de los municipios y de los demás entes locales, en los ámbitos especificados por el artículo 84.
    c) El régimen de los bienes de dominio público, comunales y patrimoniales y las modalidades de prestación de los servicios públicos.
    d) La determinación de los órganos de gobierno de los entes locales establecidos por el presente Estatuto, y otros órganos complementarios, el funcionamiento y el régimen de adopción de acuerdos de todos estos órganos, de las relaciones entre ellos y de un estatuto especial para los cargos locales electos, respetando el principio de autonomía local.
    e) El régimen de los órganos complementarios de la organización de los entes locales.
    f) El procedimiento de elaboración y aprobación de las normas locales.
  3. Corresponde a la Generalidad la competencia compartida en todo lo no establecido por el apartado 1, que incluye, en todo caso, la determinación, en el marco de los principios y objetivos que fije el Estado, de las funciones públicas de existencia necesaria en todos los entes locales de Cataluña.
  4. Corresponden a la Generalidad la competencia compartida en materia de régimen electoral de los municipios por sufragio universal directo y la competencia exclusiva en materia de régimen electoral por sufragio indirecto con relación a los demás entes locales.

Comments:

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Statcounter