Thursday, October 06, 2005

 

Art. 214 - La Comisión Mixta de Asuntos Económicos y Fiscales Estado - Generalitat


ARTICLE 214. LA COMISSIÓ MIXTA D’ASSUMPTES ECONÒMICS I FISCALS ESTAT - GENERALITAT
  1. La Comissió Mixta d’Assumptes Econòmics i Fiscals Estat - Generalitat és l’òrgan bilateral de relació entre l’Administració de l’Estat i la Generalitat en l’àmbit del finançament autonòmic. Li corresponen la concreció, el desenvolupament, l’actualització i el seguiment del sistema de finançament, i també la canalització del conjunt de relacions fiscals i financeres de la Generalitat amb l’Estat. És integrada per un nombre igual de representants de l’Estat i de la Generalitat. La presidència d’aquesta Comissió Mixta és exercida de manera rotatòria entre les dues parts en torns d’un any. La Comissió adopta el seu reglament intern i de funcionament per acord entre les dues delegacions. La Comissió Mixta d’Assumptes Econòmics i Fiscals Estat - Generalitat exerceix les seves funcions sens perjudici dels acords subscrits pel Govern de Catalunya en aquesta matèria en institucions i organismes de caràcter multilateral.
  2. Correspon a la Comissió Mixta d’Assumptes Econòmics i Fiscals Estat - Generalitat:
  3. a) Determinar l’aportació catalana a les finances de l’Estat, d’acord amb el que estableixen els articles 207, 208, 209 i 210.
    b) Establir els mecanismes de col·laboració entre l’Agència Tributària de Catalunya i l’Administració tributària de l’Estat a què fa referència l’article 205, i també els criteris de coordinació i d’harmonització fiscal d’acord amb les característiques o la naturalesa dels tributs cedits.
    c) Negociar el percentatge de participació de Catalunya en la distribució territorial dels fons estructurals europeus.
    d) Valorar quinquennalment, amb una antelació mínima de tres mesos respecte a l’actualització del sistema de finançament, els serveis i les competències exercides per l’Estat, a què fa referència l’article 208.
    e) Aplicar els mecanismes d’actualització que estableix l’article 212.
    f) Acordar els mecanismes de finançament de les despeses impròpies a què fa referència l’article 223.5.
    g) Acordar la valoració dels traspassos de serveis de l’Estat a la Generalitat.
  4. La Comissió Mixta d’Assumptes Econòmics i Fiscals ha de determinar les mesures de cooperació necessàries per a garantir l’equilibri del sistema de finançament que estableix aquest títol quan es pugui veure alterat per decisions legislatives estatals o de la Unió Europea que afectin els tributs cedits. En el cas de decisió legislativa estatal, la mesura de cooperació s’ha d’acordar abans que aquella s’aprovi.
  5. La part catalana de la Comissió Mixta ret comptes al Parlament sobre el compliment dels preceptes d’aquest capítol.
ARTÍCULO 214. LA COMISIÓN MIXTA DE ASUNTOS ECONÓMICOS Y FISCALES ESTADO - GENERALIDAD
  1. La Comisión Mixta de Asuntos Económicos y Fiscales Estado - Generalidad es el órgano bilateral de relación entre la Administración del Estado y la Generalidad en el ámbito de la financiación autonómica. Le corresponden la concreción, el desarrollo, la actualización y el seguimiento del sistema de financiación, así como la canalización del conjunto de relaciones fiscales y financieras de la Generalidad con el Estado. Está integrada por un número igual de representantes del Estado y de la Generalidad. La presidencia de esta comisión mixta es ejercida de forma rotatoria entre las dos partes en turnos de un año. La Comisión adopta su reglamento interno y de funcionamiento por acuerdo entre las dos delegaciones. La Comisión Mixta de Asuntos Económicos y Fiscales Estado - Generalidad ejerce sus funciones sin perjuicio de los acuerdos suscritos por el Gobierno de Cataluña en esta materia en instituciones y organismos de carácter multilateral.
  2. Corresponde a la Comisión Mixta de Asuntos Económicos y Fiscales Estado - Generalidad:
  3. a) Determinar la aportación catalana a la hacienda del Estado, de acuerdo con lo establecido por los artículos 207, 208, 209 y 210.
    b) Establecer los mecanismos de colaboración entre la Agencia Tributaria de Cataluña y la Administración tributaria del Estado a que se refiere el artículo 205, así como los criterios de coordinación y de armonización fiscal de acuerdo con las características o la naturaleza de los tributos cedidos.
    c) Negociar el porcentaje de participación de Cataluña en la distribución territorial de los fondos estructurales europeos.
    d) Valorar quinquenalmente, con una antelación mínima de tres meses respecto a la actualización del sistema de financiación, los servicios y las competencias ejercidas por el Estado, a que se refiere el artículo 208.
    e) Aplicar los mecanismos de actualización establecidos por el artículo 212.
    f) Acordar los mecanismos de financiación de los gastos impropios a que se refiere el artículo 223.5.
    g) Acordar la valoración de los traspasos de servicios del Estado a la Generalidad.
  4. La Comisión Mixta de Asuntos Económicos y Fiscales Estado – Generalidad debe determinar las medidas de cooperación necesarias para garantizar el equilibrio del sistema de financiación que establece el presente título cuando pueda verse alterado por decisiones legislativas estatales o de la Unión Europea que afecten a los tributos cedidos. En el caso de decisión legislativa estatal, la medida de cooperación debe acordarse antes de que aquella se apruebe.
  5. La parte catalana de la Comisión Mixta de Asuntos Económicos y Fiscales Estado – Generalidad rinde cuentas al Parlamento sobre el cumplimiento de los preceptos del presente capítulo.

Comments:

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?